Sau poți doar asculta

Disponibil și pe

Podcast Transcript

Ovidiu Tercu este Coordonatorul Observatorului astronomic at Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Ovidiu poate scrie în CV la categoria job actual, vânător de asteroizi, comete, stele și exoplanete.

Datorita lui si a echipei pe care o coordonează au fost observate peste 1.300 de obiecte (asteroizi şi comete) şi peste 11.000 de poziţii (coordonate cereşti ecuatoriale), raportate internaţional către Minor Planet Center, din care 5.433 de poziţii raportate pentru asteroizi apropiaţi Pământului. În martie 2012, au fost observate, pentru prima oară în România, planete extrasolare (planete ce se rotesc în jurul altor stele).

În anul 2013, Observatorul Astronomic din Galaţi a ocupat locul 8 în Europa şi locul 40 în top mondial (din peste 1.800 de observatoare) din punct de vedere al observaţiilor asupra asteroizilor şi cometelor, fiind cel mai productiv observator astronomic din România în ceea ce priveşte acest tip de observaţii.

Dacă ți-a placut acest episod din 🎙Podcastul de Vineri, nu uita să te 📢 abonezi la canalul nostru și să apeși pe clopoțelul nenorocit de notificari ca să aflii primul când apare următorul episod. Thx!

🔔 Abonează-te la canalul nostru! http://bit.ly/abonare-youtube-vineri

📘 Urmarește-ne pe Facebook: facebook.com/VINEridevineri

📘 Urmarește-ne pe Instagram: instagram.com/vineri.media/

Hai să dezbatem mai multe pe proaspătul nostru grup: facebook.com/groups/prieteniidevineri

Invitat :

Ovidiu Tercu

Ovidiu Tercu este Coordonatorul Observatorului astronomic at Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Ovidiu poate scrie în CV la categoria job actual, vânător de asteroizi, comete, stele și exoplanete.

🔵 Facebook Ovidiu Tercu: https://www.facebook.com/ovidiu.tercu

La microfon :

vlad-ionut

Vlad Ionuț

Ion se consideră amuzant și are foarte multe calități. Problema este că sunt foarte, foarte bine ascunse. Îl păstram că nimeni nu are chef să editeze episoadele.
pana-bogdan-avatar

Bogdan Pană

În online din 2011, pe panabogdan.ro din 2015, iar dacă îi dai o bere ești prietenul lui. E pasionat de web development, marketing online, sport și călătorii.